Confidenţialitate

ARGEȘ: Percheziții în ancheta leului care apare în videoclipul unui manelist

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștefănești, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, desfășoară percheziții domiciliare, miercuri, în județele Argeș și Ilfov.

Dosarul penal întocmit conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, privește condiţiile de deținere a animalului ce apare într-un videoclip. Surse judiciare au declarat – pentru Mediafax – că perchezitiile au loc la locuința manelistului Dani Mocanu.

Într-un videoclip al acestuia, apare un leu rănit şi subnutrit, ceea ce a stârnit un val de critici.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitor la realizarea unui videoclip cu un animal exotic, vă aducem la cunoștință următoarele: Polițiștii s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deținere a animalului ce apare în materialul filmat. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești”, a transmis IPJ Argeș.

Verificările au ca scop stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au petrecut faptele, respectiv identificarea și audierea tuturor persoanelor implicate, precum și verificarea asigurării condițiilor de asistență medicală, îngrijire și adăpost pentru animalul din filmare.