Confidenţialitate

Argeș: Incendiul de la depozitul de solvenți nu a fost stins. Solvenții au ajuns într-un canal care a fost izolat ulterior | VIDEO

În Argeș, pompierii intervin în continuare, vineri, pentru lichidarea incendiului izbucnit aseară la un depozit de solvenţi din comuna Bradu, de lângă municipiul Piteşti. Echipajele sosite în sprijin de la celelalte judeţe s-au retras, iar în continuare au rămas forţele şi mijloacele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

Intervin 13 autospeciale de stingere cu aproximativ 50 de pompieri. Flăcările nu s-au extins la construcţiile celorlalţi vecini.

Substanţele scurse din depozitul de solvenți au ajuns într-un canal, fiind monitorizate de către pompieri, care au construit şi câteva baraje. Ulterior, specialişti de la Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea au acţionat pentru a inhiba acele substanţe.

Un incendiu puternic a izbucnit, joi seară, la o hală din localitatea Bradu, la sud de Piteşti, autorităţile emiţând un mesaj RO-ALERT pentru populaţie din cauza degajărilor mari de fum.

Conform ISU Argeş, focul a izbucnit la un depozit de solvenţi aflat pe drumul 23. La faţa locului s-a intervenit cu 15 autospeciale de stingere cu apa şi spumă, două ambulanţe SMURD de prim ajutor calificat, un echipaj CBRN şi o autospecială de salvare de la înălţime.

Pentru localizarea flăcărilor, care se manifestau pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, în sprijinul echipajelor argeşene au fost trimise trei maşini de stingere de la ISU Dâmboviţa, două de la ISU Olt şi una de la ISU Giurgiu, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Iată imaginile surprinse joi seară de la depozitul de solvenți din comuna Bradu, județul Argeș: