Confidenţialitate

Argeș: Elevul cu ADHD s-a întors la cursuri însoțit de mama sa

Elevul de la Școala 16 din Pitești, diagnosticat cu ADHD, a revenit la ore însoțit de mama sa, nefiind înregistrate reacții ostile din partea colegilor, a anunțat marți prefectul județului Argeș, Cristian Soare.

Prezența mamei la cursuri a fost posibilă după ce Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș, unde femeia este angajată, i-a asigurat un program flexibil de lucru.

Ieri (luni — n.r.), elevul s-a prezentat la ore însoțit de mama sa. Orele de curs s-au desfășurat normal. Împreună cu DGASPC, în rețeaua căreia este angajată mama elevului, am stabilit ca acesteia să-i fie întocmit un program flexibil de lucru, care să-i permită însoțirea elevului la ore. (…) În prezența mamei, elevul este foarte liniștit, dă randament, deci nu sunt probleme, copiii l-au primit, deci lucrurile nu au fost tensionate“, a declarat prefectul în cadrul unei conferințe de presă.

Elevul diagnosticat cu ADHD participă doar trei ore pe zi la cursuri, atât el, cât și colegii, beneficiind în continuare de consiliere psihologică.

DGASPC continuă consilierea psihologică a elevului, realizând în paralel și o consiliere a colegilor acestuia, pentru a pregăti integrarea în colectivitate. (…) În final, copilul trebuie să fie integrat în clasă, și iată că se fac acești pași, se fac aceste demersuri din ambele părți“, a mai spus Cristian Soare.

Elevii unei clase a VII-a de la Școala 16 din Pitești au refuzat timp de trei zile să intre la ore, afirmând că nu se simt în siguranță din cauza colegului lor, care i-ar fi amenințat în repetate rânduri cu acte de violență. Acțiunea copiilor a fost susținută și de părinți.

Protestul elevilor a încetat pe 20 octombrie, după o serie de demersuri făcute de reprezentanții tuturor instituțiilor abilitate.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a anunțat, pe 21 octombrie, că a depus o plângere penală în acest caz.