Confidenţialitate

Comercianţii din mai multe orașe protestează față de închiderea piețelor | AUDIO

Sute de comercianți din toată țara protestează, luni, nemulțumiți de decizia Guvernului de a închide piețele acoperite.

Oamenii cer anularea hotărârii Executivului. Aceștia sunt disperați, întrucât comerțul cu fructe și legume reprezintă singura lor sursă de venit. Acțiunea de protest a piețarilor este susținută și de unii cumpărători.

De exemplu, aproape toate piețele din Pitești sunt închise și comercianții au fost trimiși să își vândă marfa în aer liber, numai că oamenii spun că își riscă sănătatea, iar frigul de afară le distruge produsele. Aceștia s-au strâns în fața prefecturii Argeș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Revoltă a fost și la Piața Crângași din București. Comercianții spun că la va fi greu să-și vândă marfa în aer liber. Acolo, autoritățle locale au montat deja mai multe corturi. Nemulțumiți sunt și câțiva producători veniți din țară – speriați că vor rămâne cu marfa în mașini.

Proteste similare au avut loc la Timișoara, Tulcea, Suceava.

Şi comercianţii din piaţa Centrală din Piatra Neamţ s-au revoltat. Oamenii spun că au păstrat toate normele de protecţie şi niciun caz de coronavirus nu a fost identificat în piaţă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Oamenii au cerut să vorbească cu primarul pentru că nu vor să stea cu marfa afară, în corturile instalate de primărie. Spun ei că marfa se poate strica din cauza temperaturilor scăzute, nu au vitrine şi nici posibilitatea de a se spăla pe mâini.

  • Ana Maria Sorescu
  • Lucia Ciocârlie Haranguș