Confidenţialitate

Argeș: Cinci copii care au mâncat la o grădiniță din Pitești au ajuns la spital cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară

Brânză cu smântână și tocăniță de cartofi cu carne acestea sunt alimentele care i-ar fi putut îmbolnăvi pe 5 copii de la o grădiniță din Pitești.

La câteva ore după ce au mâncat la unitatea respectivă, minorii s-au simțit rău și au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară.

Masa a fost servită la grădinița nr. 11.

Medicii spun că starea copiilor este acum bună, însă Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică – după cum ne-a declarat șefa DSP Argeș, Sorina Honțaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit acesteia, trei copii cu vârste de cinci ani şi doi copii de trei ani au început să se simtă rău după ce au mâncat la grădiniţă în ziua de miercuri.

În noaptea de miercuri spre joi copiii au ajuns de urgenţă la spital cu vărsături, toţi cinci fiind internaţi.

Directoarea DSP Argeş a precizat că starea copiilor este bună, ei se află la secţia de boli infecţioase, iar în cursul zilei de joi vor fi externaţi, după ce se vor recolta noiu probe pentru analize.

Primele verificări în acest caz arată că micuţii au mâncat la grădiniţă brânză cu smântână şi tocăniţă de cartofi cu carne.

Autorităţile au prelevat probe din mâncare dar şi din materia primă folosită la prepararea acesteia pentru analizare.