Confidenţialitate

Argeș: Angiograful din Spitalul Județean Pitești nu va mai fi utilizat

Inaugurat în octombrie anul trecut, angiograful de la Spitalul Judeţean Piteşti, care urma să  eservească judeţele Argeş, Vâlcea  şi Olt, devine inutilizabil. Bani pentru materialele folosite la  angiografii nu mai  sunt iar medicii care lucrează în cadrul secţiei nu şi-au luat toate atestatele pentru ca angiograful sa poată fi inclus în Programul Naţional de Sănătate.

 

Doar câteva luni a funcţionat angiograful din Piteşti pentru care Ministerul Sănătăţii şi Consiliul  udeţean Argeş au scos din bugetele lor aproape 3 milioane de lei.

 

Inaungurat cu surle şi trambiţe în octombrie anul trecut , la angiograful din Piteşti, în prezent, nu se mai fac decât arteriografii periferice,  pe de o parte din cauza lipsei banilor necesari pentru  chiziţionarea  materialelor sanitare şi stenturilor  iar pe de altă parte din cauza medicilor care lucrează în această secţie şi care  nu şi-au luat toate atestatele. Acest lucru a determinat comisia de cardiologie din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să nu includă angiograful de la Spitalul de Urgenţă din Piteşti în Programul Naţional de Sanatate .

 

Prin urmare, după o investiţie de 3 milioane de lei din bani publici, oamenii vor fi nevoiţi  să ia iar  drumul capitalei pentru o angiografie în timp ce  angiograful de ultima generatie se va transforma în piesă de mobilier la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti după doar câteva luni de funcţionare.