Argentina va fi adversara Germaniei in finala Cupei Mondiale

Reprezentativa pumelor a invins la penaltyuri Olanda cu 4-2 la capatul uneia dintre cele mai anoste semifinale din istorie: 0-0 dupa120 de minute de joc.

Messi si Robben au fost aproape inexistenti iar cele doua echipe s-au preocupat in special de faza defensiva. Batavii nu au trimis niciun sut pe spatiul portii adverse in 90 de minute, iar argentinienii au avut doar 3 astfel de reusite.

Selectionerul Olandei, Luis van Gaal nu a mai putut sa faca miscarea din sfertul similar cu Costa Rica, atunci cand a schimbat portarul inaintea loviturilor de departajare. Krul a ramas acum pe banca iar Cilessen a fost invins de toti cei 4 executanti argentinieni: Messi, Garay, Aguero si Rodriguez. Dintre olandezi au ratat primul si al 3-lea, respectiv Vlaar si Sneijder, suturile lor fiind parate de Romero.

Van Gaal a explicat ca a fost nevoit sa epuizeze schimbarile in timpul jocului, altfel ar fi aparat dinnou Krul si a precizat ca l-a ales pe Vlaar sa execute primul dupa ce alti doi jucatori au refuzat aceasta responsabilitate.

Argentina este dupa 24 de ani dinnou in finala Cupei Mondiale si va avea aceeasi adversara ca in 1990, pe Germania, care a triumfat atunci cu 1-0. Cele doua puteri au disputat si finala din 86, castigata de sud-americani. Ultimele victorii le-au apartinut nemtilor, in sferturile de finala ale ultimelor doua editii.

Confruntarea de duminica va avea loc pe celebrul stadion Maracana din Rio, de la ora 22.

Olanda si Brazilia vor disputa sambata finala mica.