Confidenţialitate

Arestări în masă în clanul mafiot Cosa Nostra

Arestări în masă în clanul mafiot Cosa Nostra din Italia, după descinderi ale fortelor speciale italiene, în Palermo și alte orașe.

85 de persoane sunt acuzate de legături cu clanuri mafiote, trafic de droguri, arme, extorcare și fapte de corupție.

Arestările de azi sunt rezultatul unei investigatii incepute de carabinieri din 2017.

Ancheta a început în 2017  ca urmare a investigațiilor conduse de carabinieri asupra unui  antreprenor în sectorul vitivinicol, și asupra lui Michele Vitale, reprezentant important al familiei mafiei Vitale, lideri istorici ai clanului mafiot Partinico.

63 de persoane au fost arestate, si alte 18 plasate în arest la domiciliu, printre care sora șefilor clanului mafiot Partinico, care se întoarce la închisoare.

Printre personajele se numără şi ginerele șefului clanului Partinico, Leonardo Vitale, deja condamnat definitiv pentru asociere mafiotă. Și nepotul său e implicat în operaţiune.

Carabinierii și direcția anti-mafia italiană au făcut descinderi în Palermo, Napoli, Roma si alte orase.

În plus, alte 5 grupări ce se ocupau de trafic de droguri au fost destructurate: membrii acestora sunt acuzati că au produs si traficat marijuana, cocaină, hașis,

Clanul era capabil să cultive și să producă cantități uriașe de marijuana în zona Partinico și să gestioneze un trafic vast de droguri. Implicat a fost si un cunoscut traficant de droguri roman. Mafioţii au folosit un limbaj codat legat de achizițiile de vin pentru a nu fi descoperiţi.

Clanul se ocupa și de operațiuni de coruptie pentru a putea sustine reteaua de droguri: cum ar fi mituirea unui ofiter de politie de la o închisoare din Palermo. Acesta l-a ajutat ani de zile șeful mafiei din Palermo, afat in inchisoare, să comunice cu exteriorul.