Arest la domiciliu pentru militarii acuzați de trafic de droguri de risc în incinta unor unități militare

Cei 5 bărbați, dintre care 3 militari acuzați de trafic de droguri de risc și mare risc au fost plasați în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă și a fost deja contestată de DIICOT.

O parte dintre drogurile vândute de membrii grupării au fost consumate chiar în incinta unor unități militare.

Procurorii DIICOT au făcut percheziții în București și în judeţul Giurgiu, inclusiv la Unitatea Militară 01867 Mihai Bravu. Anchetatorii au găsit și au ridicat diferite cantități și tipuri de droguri – cannabis, comprimate ecstasy si substanțe etnobotanice -, un cântar electronic folosit la cântărirea drogurilor, dar și sume de bani obținute în urma traficului de droguri.

Procrorii i-au reţinut pe Vîlcan George Florinel, Biolan Ovidiu Ionuţ şi Iubitu Ionuţ Andrei – militari angajați pe bază de contract în cadrul Ministerului Apărării Naționale în unități militare din București și județul Giurgiu, dar și pe Cozma Gheorghe Mihai şi Fratilă Mihai Cosmin. Toți 5 sunt acuzați de trafic de droguri de risc și de mare risc.

În  perioada  mai – august 2016 inculpaţii au traficat diferite cantități de droguri, respectiv cannabis, amfetamine şi substanțe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât în București, cat și  în județul Giurgiu, inclusiv către persoane din incinta unităților militare unde și consumau de altfel aceste droguri și substanțe etnobotanice.

Drogurile  și etnobotanicele erau procurate din București de la alte persoane investigate în acest dosar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS