Confidenţialitate

Arbitrul Iulian Călin, infectat cu noul coronavirus

Arbitrul Iulian Călin a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2.

Centralul şi asistenţii săi au condus meciul dintre Academica Clinceni şi Sepsi, jucat miercuri.

„Arbitrul este izolat. Unul dintre asistenţii de la Sepsi – Clinceni era delegat în seara asta, la FCSB – Botoşani. A fost schimbat. Momentan, se respectă programările iniţiale. Cât timp nu există o anchetă epidemiologică, care să se refere la un club de Liga 1, nu avem obligaţia să anulăm programările cluburilor în cauză. Dacă ne uităm la definiţia contactului direct, aceasta spune că trebuie să fi stat faţă în faţă, timp de 15 minute, la o distanţă de doi metri. Nu se întâmplă aşa ceva. Arbitrii tocmai asta fac, păstrează distanţa. De aceea se poziţionează în diagonală faţă de fază pentru a evita să încurce orice fază de joc şi singurul moment în care stau faţă în faţă cu jucătorii este acela în care acordă un cartonaş sau discută cu un jucător”, a declarat – pentru Mediafax – secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan.

Echipele din Liga 1 care au avut contact cu arbitrii nu au primit până acum nicio notificare din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

Ambele joacă, din nou, duminică.

Sepsi are meci la Iaşi, iar Academica Clinceni o întâlneşte pe Dinamo.

„Până în acest moment programările se menţin, adică sunt mâine ambele meciuri. Dacă se primeşte ceva, ieşim imediat şi anunţăm. În mod normal ar trebui reanalizat calendarul de testări pentru arbitri. Observatorii LPF, observatorii de joc se testează cu două zile înainte de meciul la care sunt delegaţi, pe când arbitrii se testează din 14 în 14 zile. Cred că ar fi cazul ca şi arbitrii să se testeze cu două zile înainte de joc pentru că pot să mai împiedice apariţia unor situaţii din astea neplăcute. Trebuie să ne obişnuim să convieţuim cu situaţia asta. Peste şapte săptămâni începe noul sezon şi e clar că nu se vor schimba lucrurile în mod fundamental”, a adăugat Justin Ştefan.