Arafat, despre comportamentul populației în stare de alertă: Nu se respectă reguli de bază!

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență consideră că, în starea de alertă, regulile sanitare sunt ignorate de cetățeni.

„Nu se respectă reguli de bază! Măsurile de relaxare rămân, vedem că nu se respecta toate: avem poze de la terase cu mai mulți participanți, e clar că sunt prieteni diferiți care stau acolo și e foarte greu de reglat”, a declarat Raed Arafat, vineri seara, la Digi 24.

Secretarul de stat a povestit că a intrat, joi seara, într-o benzinărie și alături de el au mai intrat 4 tineri care nu aveau măști de protecție.

Raed Arafat a spus că le-a întrebat pe vânzătoare de ce nu le spun nimic tinerilor, iar femeile i-au răspuns că au încercat, dar unii au plecat făsă să plătească, alții le-au înjurat.

În opinia sa, tinerii cred că este vorba de o glumă, după ce au auzit medici spunând că e o simplă gripă: „Am pierdut o parte din populația României care nu mai dă credibilitate autorității”.

Raed Arafat a atras atenția că România a reușit să evite un dezastru precum cel din Italia, unde medicii au decis cine se vindecă și cine nu, din cauza lipsei de aparate.

„Colegii care au fost în Italia pot să vă spună. Este realitatea unui dezastru adevărat. România a evitat acest dezastru”, a adăugat el.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, vineri, alte 411 de infecții cu coronavirus.

Bilanţul epidemiei a ajuns la 25.697 de cazuri de SARS-CoV-2.

Dintre acestea,18.181 au fost declarate vindecate.

Numărul deceselor a urcat la 1.579, cu 14 mai multe față de joi.

La ATI, în acest moment, sunt internați 186 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.121 de persoane. Alte 73.992 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 675.382 de teste.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS