Arafat, celor care spun că pandemia este o farsă: Priviți în ochii familiilor celor căzuți!

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență i-a invitat pe cei care pun la îndoială situația în care se află România să privească în ochi familiile eroilor căzuți la datorie și să le spună că rudele lor au murit din cauza unei „farse”.

Reacția lui Raed Arafat vine după ce un medic din Olt a fost răpus de COVID-19.

„Azi (luni – n. red), colegii de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt își iau rămas bun de la un medic care a lucrat în cadrul serviciului respectiv, după ce a pierdut lupta cu COVID 19. Tot azi, polițiștii de la IPJ Olt își iau rămas bun de la un coleg polițist care a căzut victimă virsului SARS-COV 2. Recent ne-am mai luat rămas bun de la un coleg pompier din Constanța și doi colegi ambulanțieri din Suceava, căzuți la datorie tot în urma infectării cu virusul SARS-COV 2”, a scris șeful DUS pe Facebook.

„În ultima perioadă am asistat la discuții și atacuri pe rețelele de socializare, și în media, în care personaje care nu au niciun habar ce înseamnă medicina, ce înseamnă pandemia și ce înseamnă virusul cu care ne confruntăm pun la îndoială acțiunile medicilor și ale autorităților fără să știe ce înseamnă pregătire și răspuns în astfel de situații sau ce înseamnă asumarea răspunderii de către cei care iau deciziile cele mai grele în această perioadă. Invit pe cei care pun la îndoiala situația în care ne aflăm, mai ales cei care spun insistent că este vorba de o , să privească în ochi familiile celor căzuți la datorie și să le spună direct că rudele lor au căzut la datorie din cauza unei ”, a adăugat secretarul de stat.

Diagnosticat cu COVID-19 la 20 mai, un medic în vârstă de 51 de ani de la Ambulanța Olt a murit, luni, la Institutul Național „Matei Balș”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS