ARAD: Un foc nesupravegheat au distrus o gospodărie FOTO

Pompierii din Arad fac apel la populație să nu facă foc afară mai ales când vântul bate cu putere.

Un bărbat și-a dat foc la gospodărie după ce, deși vântul bătea cu putere, a făcut foc în curte ca să pregătească mâncarea pentru animale iar flăcările s-au extins cu repeziciune la mai multe magazii, la fân, la un tractor și alte bunuri și amenințau chiar mai multe case de locuit.

Totul s-a întâmplat în localitatea Secaci, comuna Craiva – transmite corespondentul Europa FM, Ciprian Boițiu.

Inițial, la fața locului a ajuns un echipaj de 5 pompieri. Când s-a văzut amploarea focului, s-a cerut suplimentarea echipajelor cu mai multe mașini de intervenție cu 11 pompieri plus voluntarii de la situații de urgență.

O altă problemă a fost că cea mai apropiată sursă de alimentare cu apă este la 8 km, în localitatea Tăgădău. 2 persoane au primit îngrijiri medicale pentru atac de panică, iar alta, pentru arsuri de gradul I pe mâini și pe față.

Incendiul a fost lichidat în cursul nopții de dumincă spre luni.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „după aproximativ 8 ore de intervenție, incendiul a fost stins, pompierii reușind sa limiteze focul și sa salveze casa de locuit și casele vecinilor, dar pagubele produse de incendiu sunt foarte mari. Au ars: 600 mp acoperiș, 1 tractor, instalație de erbicidat, 2 căruțe, 11 tone porumb, 10 tone fan, mobilier, lemn de foc, 4 magazii”.

Cauza probabilă a incendiului este „folosirea focului deschis în spatii deschise”.

În ultimele 48 ore, subunitățile ISU ARAD au intervenit pentru stingerea altor 7 incendii de vegetație sau resturi vegetale, în grădini sau în localități, toate provocate de persoane care după ce au dat foc resturilor vegetale, din cauza vântului puternic au „scăpat focul de sub control” și doar intervenția pompierilor au făcut ca aceste incendii sa nu provoace pagube considerabile.

 class=

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS