Arad: Un cioban susține că un cetățean italian i-a omorât mai multe oi cu tractorul

          Măcel intr-o turma de oi din judetul Arad.

Suparat ca animalele au intrat in lanul lui de grau, un italian care lucrează mai multe terenuri agricole s-a luat dupa oi cu  tractorul, omorând 14 animale şi rănind tot atâtea.

Incidentul a avut loc în zona comunei Sintea Mare din judeţul Arad. Ciobanul se afla cu turma de oi in apropiere de tarlaua cu grau a unui cetăţean italian. Omul ierbicida cand a vazut ca animalele ii intra pe teren. Nu a stat mult pe ganduri si le-a urmarit cu tactorul, iar cursa s-a terminat cu 14 oi omorâte şi tot atâtea rănite.

Cele mai multe oi omorate erau gestante. Cazul e cu atât mai complicat cu cât proprietarul a achizitionat ovinele cu fonduri europene cu aprox 300 euro bucata.

ConForm Finanţării, nu are vioie să le taie sau vândă, iar situaţia şi evoluţia animalelor trebuie raportată instituţiilor statului care monitorizează Fondurile europene în agricultură.

Medicii veterinari au stabilit la autopsie ca animalele nu au fost secerate de vreo boala, ci au murit din cauza traumatismelor.

Proprietarul terenului susţine ca se afla in conflict cu oierul de zece ani si ca paguba pe care i-ar Fi provocat-o primavara oile se ridica la 100.000 de euro. Politistii aradeni îl cercetează pe italian pentru distrugere, iar bărbatul riscă o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 4 ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS