Confidenţialitate

Arad: Un băiat de 15 ani a murit din cauza complicațiilor de rujeolă

Un băiat de 15 ani din judeţul Arad, care avea rujeolă, a murit joi dimineaţă, la Spitalul Judeţean Arad, din cauza complicațiilor apărute.

Adolescentul suferea și de alte afecțiuni.

Acesta este al treilea caz de deces în Arad, din cauza complicaţiilor la rujeolă. Direcţia de Sănătate Publică Arad a început o anchetă internă la spital.

Băiatul de 15 ani, din comuna Covăsânţ, era de etnie rromă şi a fost internat în Spitalul Judeţean Arad duminică în stare gravă.

Din cauza complicaţiilor a fost transferat pe secţia de terapie intensivă, a declarat șeful secţiei Pediatrie medicul Dorin Lazăr.

“Este vorba despre un copil de 15 ani cu o boală congenitală. Deci organismul este cu o suferinţă cronică, cu tulburări de dezvoltare somatică, psihică şi fizică. A făcut rujolă, boala a evoluat la domiciliu timp de şapte zile, în a şaptea zi a făcut o complicaţie pulmonară,  iar pe terenul acesta cu deficit imunologic a făcut insufiecienţă respiratorie”, a spus medicul Dorin Lazăr.

Medicii au precizat că băiatul nu era vaccinat împotriva rujeolei.

Familia băiatului a făcut scandal la spital, iar la faţa locului au ajuns şi jandarmii pentru a calma lucrurile.

Tot în Arad, alți doi copii, un băiețel de 8 luni din localitatea Milova şi o fetiţă de 9 luni din oraşul Curtici au murit ca urmare a complicațiilor cauzate de rujeolă. De altfel, județul Arad se află pe primele locuri din țară în privința cazurilor de rujeolă. De la începutul anului, 132 de copii s-au îmbolnăvit de rujeolă.