ARAD: Primăria va semnala problemele din trafic pe aplicaţia Waze

Consilierii locali din Arad au aprobat, marţi, în premieră naţională, o hotărâre prin care oraşul devine partener al Waze Connected Citizens, platformă online accesibilă printr-o aplicaţie de telefon în care sunt oferite în timp real informaţii privind traficul, străzile închise circulaţiei, zonele cu ambuteiaje, zonele cu gropi în asfalt, dar şi alte informaţii utile şoferilor.

Iniţiativa i-a aparţinut consilierului local Bogdan Boca, care a declarat că „programul va creşte confortul cetăţenilor în materie de trafic rutier în zona urbană, printr-un schimb de informaţii cu autoritatea publică locală care administrează infrastructura rutieră”.

În hotărârea adoptată de consilieri se arată că „prin simpla menţinere a aplicaţiei deschisă pe telefon, se adună date de trafic (viteză/timpii necesari pentru a efectua virajele) şi le utilizează pentru a detecta ambuteiaje în trafic, cât şi pentru a le include într-o arhivă astfel încât Waze va şti întotdeauna, în funcţie de oră şi de ziua săptămânii, care sunt segmentele şi virajele cele mai rapide”, oferind astfel recomandări utilizatorilor.

În urma deciziei consilierilor, colaborarea cu Waze va începe în cel mult o săptămână, moment din care se va realiza schimbul de informaţii dintre autorităţile locale şi şoferi.

Proiectul adoptat mai arată că „la nivelul municipiului Arad, în anul 2015, valoarea indicelui de motorizare a fost de 329 autoturisme la 1.000 de locuitori, prognoza pentru anul 2023 estimând o valoare medie de 414 autoturisme la 1.000 de locuitori”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS