Arad: Primari din localitățile de la graniță, întrebați dacă pot caza posibili refugiați

Primarii din localitățile de frontieră din județul Arad au fost chestionați, zilele acestea, de polițiști cu privire la locurile de cazare pentru refugiații care ar putea ajunge în România.
Primarul orașului Nădlac, Vasile Ciceac, a confirmat întâlnirile cu polițiștii pe subiectul refugiaților.
Iar fermierilor din zonă li s-a cerut să raporteze prezența oricăror străini în apropiere de graniță.

“Am avut discuții cu polițiștii de frontieră, Poliția națională și Poliția locală, dar și cu agricultorii din zonă. Cu toții trebuie să fim mai vigilenți în următoarea perioadă. Le-am cerut fermierilor, care au lucrări în această perioadă pe terenurile arabile, să fie atenți și să raporteze orice mișcare”, a spus edilul.

Și primarul comunei Dorobanți, Vincenţiu Almaşi, a spus că a fost întrebat atât de locuri de cazare pentru refugiați, cât și pentru forțele de intervenție, în cazul în care acestea ar fi mobilizate în zonă.

“Poliția s-a interesat dacă putem caza și jandarmi. Am putea găsi locuri la Căminul Cultural, dar pentru refugiați nu avem nicio posibilitate de cazare. Am mai fost chestionați despre lungimea frontierei cu Ungaria, probabil că se lucrează la un plan de acțiune”, a spus Vincenţiu Almaşi.

Primarul din localitatea Pilu a spus că poate caza până la 100 de persoane în caminul cultural.
Alte localităţi ar putea găzdui migranţi în foste sedii ale finaţelor publice sau ale poliţiei de frontieră, însă e nevoie ca aceastea să fie amenajate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS