Confidenţialitate

Arad: Poliția a deschis o anchetă după ce un certificat de vaccinare a fost pus la vânzare pe Facebook | AUDIO

”Are cineva nevoie de certificat care atestă faptul că s-a vaccinat?” Aceasta este întrebarea care a fost postată pe un grup de Facebook pentru mămici, care are peste 40.000 de membri.

Mesajul a fost adăugat la mai multe postări care nu au nicio legătură cu vaccinarea. Aparent, oferta vine din partea unei femei de pe un cont creat recent, mai exact pe data de 5 iunie, iar persoana respectivă a devenit membru al grupului de Facebook în urmă cu 2 zile.

Respectiva femeie susține că lucrează pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara.

Un certificat de vaccinare care ar fi fost furnizat de această persoană și a apărut în spațiul public ar atesta în fals o vaccinare completă realizată la un centru de vaccinare tot din Timișoara.

Poliția din Arad a deschis o anchetă.
Purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Livia Pescar:
”În cursul zilei de 6 iulie a.c., am fost sesizați prin apel 112, despre faptul că o persoană ar vinde certificate de vaccinare Covid-19 pe o rețea de socializare. Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz, într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.”

Este primul caz de posibil trafic cu certificate de vaccinare care se află în atenția polițiștilor din Arad.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ciprian Boițiu