Confidenţialitate

Arad: Patru bărbaţi, cercetaţi pentru furtul a tone de materiale de pe un şantier | AUDIO

Patru bărbați din Lipova, județul Arad, sunt cercetați pentru că ar fi furat tone de materiale de construcție de pe șantierul căii ferate de mare viteză Curtici-Arad-Simeria care face parte din coridorul pan european 4.

Polițiștii spun că cei patru ar fi sustras materialele încă din anul 2019. Mai multe percheziții au avut loc în acest dosar. Purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Livia Pescar:

”În urma perchezițiilor au fost ridicate materiale de construcții, aproximativ 10.000 m2 de geo-grill, aproximativ 10.000 m2 de Geo-textil, fier și prefabricate metalice, aproximativ 20 tone, grilaje metalice, schele metalice. De asemenea și sumele de 23.585 euro, 52.465 lei, 3130 dolari, 100 lire și 364.000 forinți, și 74 de pachete țigarete, de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător. Prejudiciul creat este de aproximativ 500.000 de lei.”

Cei 4 bărbați vor fi propuși magistraților Judecătoriei Lipova pentru arest preventiv. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

O parte din reabilitarea căii ferate Arad-București este deja finalizată, iar între Curtici și Arad s-au făcut deja teste cu trenuri care circulă cu viteze de cca 160 de km la oraș.

Coridorul Pan European 4 are cca 850 de km în România, dintre care jumătate sunt deja reabilitați, iar cealaltă jumătate, în cea mai mare parte este în diverse stadii de reabilitare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ciprian Boițiu