ARAD: O furtună puternică a ucis un bărbat, a smuls acoperişuri şi a doborât copaci

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Vasile Goldiş’ au fost solicitaţi să intervină duminică, după ce o furtună puternică a smuls acoperişuri şi a doborât copaci în municipiul Arad, relatează Agerpres.

Poarta Biroului Vamal de Interior Arad a căzut peste paznicul instituţiei, bărbatul murind strivit sub greutatea structurii metalice.

”Simultan, pompierii militari au acţionat pe bulevardul Revoluţiei unde, în faţa Hotelului ‘Continental’, un brad a căzut pe trotuar, şi respectiv pe bulevardul Decebal, unde acoperişul de tablă al unei clădiri a fost smuls de vânt. Din fericire, în ambele cazuri, nimeni nu a fost rănit, pompierii reuşind să elibereze zona în scurt timp. De menţionat că în cazul clădirii de pe bulevardul Decebal, pompierii au fixat pe acoperiş tabla care ameninţa să cadă peste maşinile de pe stradă. Pompierii militari au intervenit, de asemenea, pe bulevardul Dragalina (stradă paralelă cu bulevardul Decebal), unde un copac cu tulpina nu foarte groasă a fost rupt de vânt şi a căzut peste un autoturism aflat în parcare, producând acestuia daune minore”, a declarat maior George Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Pompierii au mai fost solicitaţi să intervină la un bloc de locuinţe de pe strada Conduraşilor din municipiul Arad, pentru a fixa tabla desprinsă de pe acoperiş.

Aradul se află sub avertizare cod galben de ploi şi furtuni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS