Arad: Noul stadion Francisc Neuman va avea 12.700 de locuri

Primarul Gheorghe Falcă anunță la Europa FM că noul stadion Francisc Neuman va fi inaugurat în 2019.

Arena sportivă costă 32.733.275 lei, cu TVA, din bugetul primăriei Arad. Lucrările au început în 2014, iar unele probleme legate de condițiile meteo și schimbările legislative au impus prelungirea termenul de finalizare.

Noul stadion Francisc Neuman va avea 12.700 de locuri, toate acoperite, restaurant, hotel şi muzeu, şi se va ridica la categoria întâia de acreditare a FRF şi pentru categoria a doua în strcutura de aceditare UEFA.

Stadionul Francisc Neuman, cunoscut și ca Stadionul UTA, cel care a fost demolată, a fost construită începând cu anul 1940 și inaugurată pe 1 septembrie 1946 cu ocazia meciului UTA Arad – Ciocanul 1-0, la acea vreme fiind considerat cel mai frumos stadion din țară. Cu timpul s-au făcut destule modificări estetice, care au mai schimbat fața arenei.

Clubul de fotbal UTA a fost fondat în anul 1945 decătre cunoscutul industriaș baronul Francisc Neuman, patron al mai multor fabrici din Arad: Fabrica de textile, Fabrica de spirt și drojdie. Stadionul a fost construit de baron având modelul stadionului Arsenal din Londra.

De la înfiinţarea sa, UTA a câștigat de 6 ori titlul de Campioană a României și de 2 ori Cupa României. În 1970 a eliminat din Cupa Campionilor renumita echipă Feyenoord Rotterdam, campioana Europei en-titre. UTA deţine încă titlul neoficial de campioană a Provinciei, având cele mai multe titluri câștigate dintre echipele dinafara Bucureștiului.

Primarul Gheorghe Falcă:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS