Confidenţialitate

Arad: Militari din România și Ungaria oferă rechizite copiilor unei grădinițe | AUDIO

Copiii unei grădinițe din județul Arad încep noul an școlar cu jucării și rechizite primite de la militari din România și Ungaria.

Primăria din Pecica nu este la prima colaborare cu Batalionul mixt româno-ungar. În ultimele săptămâni, soldații profesioniști din cele 2 țări au vizitat mai multe obiective din oraș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Grădinița din satul Sederhat, care aparține de orașul Pecica, a fost modernizată și transformată intr-o bijuterie de către primăria localității și Asociația Cetatea Voluntarilor, un ONG recunoscut pe plan național pentru implicarea civică, dar și cu sprijinul unui mare dealer auto din România și militarilor din Batalionul Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii, care au desfășurat, in aceste zile, un exercițiu comun in județ.

Chiar dacă militarii români cantonați in Cetatea Aradului au mai fost implicați și in modernizarea altor unități școlare din județ  de data aceasta au avut pentru copii o surpriză cu totul specială.

Primarul orașului Pecica, Petru Antal:

Soldații români și maghiari au sosit cu mai multe cutii de jucării, care vor fi primite cu bucurie de micuții din Sederhat. Avem o colaborare foarte bună cu ei. (…) Le-am mulțumit pentru că au răspuns fără ezitare propunerii de colaborare. După cum au spus ei, chiar dacă reprezrintă o instituție serioasă și vitală in funcționarea statului român, sub uniformă sunt și ei oameni, părinți care vor bine tuturor copiilor. Le-am făcut invitație de a se intoarce, copiii ar fi cu siguranță incântați să-i cunoască pe cei care au contribuit la modernizarea grădiniței lor și ar fi fascinați in același timp de uniforma militară și de soldații profesioniști. Au acceptat invitația.

Urmează acum ca militarii din cele 2 țări să găsească o dată comună la care să se poată prezenta in fața celor mici.

In orașul Pecica și satele aparținătoare sunt peste 10 clădiri școlare, de la grădinițe până la liceu și școală profesională, în care învață aproximativ 2.000 de elevi.

Sursa foto: Facebook Petru Antal