Confidenţialitate

Arad: Persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2 după primul vaccin | AUDIO

Mai multe persoane au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad cu COVID-19 după ce s-au vaccinat cu prima doză de ser împotriva noului coronavirus.

Medicii au prelevat probe pe care le-au trimis la Institutul Cantacuzino pentru secvențiere, astfel încât să se vadă cât mai exact cu ce formă de virus s-au infectat pacienții.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz:

”La nivelul Spitalului Clinic de Urgență Arad au fost internați 11 pacienți, diagnosticați cu virusul SARS COV 2, după ce au fost vaccinați cu prima doză de vaccin. Acești pacienți au dezvoltat forme medii de boală”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Conform unor informații, în județ ar fi mai mult de 11 persoane care s-au îmbolnăvit după vaccinare, unele chiar și după rapel, dar acestea au făcut forme ușoare, care nu necesită internare.

Medicii spun că îmbolnăvirea după vaccinare nu este un motiv de panică. Primele efecte ale vaccinului apar la cel puțin 5 zile după prima doză, iar efectele complete apar la 2 săptămâni după doza finală. Și nici atunci, pacienții care se îmbolnăvesc nu trebuie să se sperie pentru că odată imunizați fac forme mai ușoare decât dacă nu ar fi fost vaccinați.