Confidenţialitate

Arad: Mai multe centre de vaccinare s-au închis din cauza interesului scăzut al populației | AUDIO

Interes scazut pentru vaccinare la Arad : multe centre s-au inchis iar cele care mai functioneaza și-au redus programul de la 12 la doar 3 ore pe zi. Situatia este identica și în restul județului. Din aprilie până în august numărul vaccinărilor a scăzut de 6 ori.

Dintre cele 7 centre de vaccinare deschise decătre primăria Arad, în acest moment funcționează 5, timp de câteva ore pe zi.
Purtătorul decuvânt al Primăriei Municipiului Arad, Ralu Cotrău:

”Este vorba despre centrul de vaccinare din Aradul Nou, cele din incinta Cinematografele Arta, Grădiște și Solidaritatea și centru de vaccinare Drive-Thru amenajat în parcarea complexului comercial aflat la ieșirea din municipiu spre comuna Vladimirescu. Centrul de vaccinare din cartierul Micălaca se deschide doar atunci când se înregistrează cereri pentru imunizare cu serul Moderna, iar centrul de pe strada Predeal este temporar închis. La centrul de vaccinare din cartierul Aradul Nou a fost nevoie de extinderea programului de funcționare la 6 ore/zi, față de 3 ore cât sunt deschise celelate 4 centre de imunizare.”
Cererea mică pentru vaccin se observă în toate centrele deschise în judeţ. Iniţial, au existat 24, însă în prezent mai funcţionează 18.
Conform Prefecturii Arad, în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost administrate 224 de doze de ser anti-COVID-19, iar media zilnică de la începutul lunii august a fost de 302 de administrări. Spre comparaţie, în luna iunie media era de 500 de administrări pe zi, iar în aprilie se administrau 1.800 de doze pe zi.

În aceste condiții, autorităţile din judeţ nu şi-au atins ţinta de 100.000 de persoane imunizate complet, fixată iniţial pentru data de 31 mai. Până la 17 august, 98.883 de persoane au făcut schema de vaccinare completă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ciprian Boițiu