Arad – Greva de avertisment la Filarmonica de Stat

Peste 50 de angajaţi au încetat activitatea şi nu au mai făcut repetiţii, nemulţumiţi că de aproape 4 ani nu au semnat contractul colectiv de muncă.

‘Conform liderului de sindicat Mihai Dogaru, lipsa contractului colectiv de muncă de peste 3 ani permite o serie de şicane, actiuni de şantaj şi abuzuri din partea managerului filarmonicii, şi aproape fiecare angajat ar avea un conflict personal cu managerul.

Protestul a fost cauzat de întreruperea negocierilor legate de încheierea contractului colectiv de muncă, despre care sinidcaliştii spun că ar conţine o serie de prevederi absurde cu care oamenii nu au fost de acord.

‘Managerul filarmonicii arad Alin Văcean spune, printr-un comunicat de presă, că procedura de negociere a Contractului Colectiv de muncă a început în cursul lunii mai, însă nici în urma concilierii sub supravegherea ITM, însă nu s-a ajuns la un comun acord cu sinidicalştii, unele cereri neputând fi acceptate.

Alin Văcean mai spune că speră să poată ajunge la un comun acord cu angajaţii.”Sindicaliştii ameninţă însă că vor ajunge şi la greva generală dacă nu li se vor rezolva problemele.’ Ei spun că din cauza unor comentarii făcute pe reţelele de socializare de către unii membrii ai corului la adresa managerului, acesta a schimbat o invitaţie venită pe adresa formaţiei, astfel încât corul să nu poată pleca la ambasada României din Cehia.