Confidenţialitate

Arad: Familie atacată de propriii câini. Doi vârstnici, transportați la spital

O familie din Arad a fost atacată, miercuri, de propriii câini.

Doi vârtnici au fost transportați la spital din cauza rănilor suferite.

Jandarmii au intervenit la fața locului în urma unui apel la 112, salvând victimele baricadate într-o cameră a casei.

“S-a întâmplat în casa unei familii cu doi bunici şi o nepoţică; unul dintre cei doi câini pe care aceştia îi deţin a devenit agresiv şi a muşcat-o pe femeie. Soţul a sărit în ajutorul acesteia, însă a căzut şi el victimă, fiind muşcat în repetate rânduri; mai mult, şi cel de al doilea câine a devenit agresiv. În lupta pentru viaţa lor, cei doi bunici şi-au luat nepoţica în braţe şi s-au baricadat într-o cameră de la parterul imobilului. Un vecin care a auzit strigătele de ajutor şi câinii lătrând a sunat numaidecât la 112 iar un echipaj de Jandarmerie şi unul de ambulanţă au fost direcţionate la adresa indicată”, a informat, miercuri seară, Jandarmeria Arad.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii i-au găsit pe proprietari baricadaţi iar de la geam strigau după ajutor, câinii fiind liberi în curte.

“Jandarmii au analizat repede situaţia şi au luat decizia să folosească materialele de restabilire a ordinii publice: scutul de protecţie, tonfa şi spray-ul iritant lacrimogen. Astfel, au reuşit să-i izoleze pe cei doi câini agresivi, după care, cu ajutorul scuturilor de protecţie, i-au împins şi imobilizat în colţul unei anexe până la sosirea echipajului de ecarisaj. În acelaşi timp, echipajul medical a intervenit pentru acordarea primului ajutor celor două victime care prezentau numeroase răni pe tot corpul”, a precizat sursa citată.

Bunicii au fost transportaţi la spital, în timp ce jandarmii i-au asigurat că vor avea ei grijă de nepoţică până la sosirea mamei.

Câinii au fost anesteziaţi şi transportaţi la Adăpostul Public Arad, urmând ca proprietarii să ia o decizie în privinţa lor.