Arad – Dosar clasat fara rezultat in cazul mortii prin otravire a peste 230 de caprioare (AUDIO)

Procurorii arădeni au clasat dosarul după 3 ani de cercetări fără niciun rezultat şi niciun vinovat.

Măsura a fost luată pentru că, spun procurorii, infracţiunea nu putea fi încadrată la braconaj, în baza căreia s-au desfăşurat cercetările, iar clasarea s-a dat pentru că fapta nu e prevăzută ca infracţiune.

Şi totuşi moartea celor peste 230 de căprioare, dar şi fazani sau iepuri, nu poate fi negată de nimeni. Cei nemulţumiţi de clasarea cazului şi care au suferit prejudicii materiale au dreptul să formuleze o plângere la conducerea Parchetului de pe lângă Judecătăria Arad, iar dacă nici acest răspuns nu îi mulţumeşte, pot adresa o plângere judecătorilor. În acest caz, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor poate aplica amenzi, iar pentru a proba faptele, poate folosi informaţiile aduate de către procurori.

În decembrie 2011 căprioarele au fost găsite otrăvite pe terenuri agricole din Nădab şi Dorobanţi. Pe lângă emoţia generată, moartea căprioarelor a însemnat şi pierderi materiale. Statul şi gestionarii fondului de vânătoare au estimat pagubele la 250 mii euro ca urmare a depopulării masive.