ARAD: Cum și-a salvat o căprioară puiul „cerând” ajutor oamenilor

Un pui de căprioară rănit, care a fost găsit la marginea şoselei, între localităţile arădene Mânerău şi Voivodeni, a fost salvat de jandarmi.

Printr-un apel la 112, o persoană a anunţat, luni după-amiază, prezenţa unei căprioare agitate, care a traversat şoseaua de mai multe ori, riscând să fie accidentată.

Astfel, un echipaj din cadrul Grupei de Jandarmi Ineu s-a deplasat la faţa locului – transmite corespondentul Europa FM,Ciprian Boițiu.

“Un apel la 112 ne anunţă că în apropierea drumului DN79A, între localităţile Mânerău şi Voivodeni, se află o căprioară, care a traversat de mai multe ori şoseaua, existând riscul de a fi acroşată de participanţii la trafic. Ajunşi la faţa locului, jandarmii au zărit o căprioară foarte agitată.
La vederea echipajului, aceasta i-a fixat pentru câteva secunde cu privirea şi, cu ochii umezi, parcă încerca să le spună: “aici sub tufele acestea, se află puiul meu rănit, vă rog salvaţi-l”, după care s-a retras în pădure. Apropiindu-se, jandarmii au observat în şanţul de pe marginea drumului, ascuns într-un tufiş, un pui de căprioară rănit la piciorul din spate”, se arată în postarea de pe Facebook a jandarmilor arădeni.

Aceştia au luat imediat legătura cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bocsig, care, la scurt timp, a trimis un medic veterinar la locul indicat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS