Confidenţialitate

Arad: Criminaliștii care investighează explozia mașinii în care a murit Ioan Crișan au încheiat cercetările la fața locului

Experții criminaliști care investighează explozia de Arad, în care a murit omul de afaceri Ioan Crișan, au încheiat cercetările la locul deflagrației și au sigilat apartamentul victimei.

Luni dimineață, ministrul de Interne a explicat că anchetatorii analizează toate pistele în acest eveniment. Lucian Bode a explicat că SRI și Ministerul Apărării au trimis laboratoare care analizează probele ridicate de la locul exploziei mașinei:

„Cu siguranță specialiștii evaluează toate relațiile comerciale, personale pe care le-a avut. Toate aceste informații vi le poate da procurorul de caz, eu nu vreau să intru în detalii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Prefectul Aradului, Csaba Toth, a declarat în weekend că procurorii au audiat deja câteva persoane. Cât despre ce s-a întâmplat, prefectul spune că se conturează o crimă la comandă.

Întrebat dacă știe ceva despre verificări la granițele din județul Arad, pentru a se afla indicii despre o eventuală fugă din țară a autorilor atacului, prefectul județului Arad a declarat:

„Undeva într-o oră se poate ajunge la graniță, dar vă rog să înțelegeți că nu se poate închide granița atât de repede, având în vedere că nu am avut date suficiente și granița nu o închide prefectul județului Arad.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În replică, ministrul de Interne, Lucan Bode, i-a recomandat prefectului să se abțină de la declarații în acest caz:

„Recomand domnului prefect să fie foarte concentrat la campania națională de vaccinare.”

Vă reamintim, Parchetul General a preluat ancheta. SRI a comunicat că din primele cercetări, ipoteza unui atentat terrorist nu poate fi luată în calcul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

  • Anca Grădinaru