Confidenţialitate

Arad: Circulaţia vehiculelor de mare tonaj, interzisă în perioadele de caniculă

Circulaţia vehiculelor de mare tonaj va fi interzisă pe drumurile judeţene din Arad, în intervalul orar 12.00 – 18.00, în zilele în care va fi caniculă, a decis Consiliul Judeţean.

În ultimii ani, instituția a reclamat, în repetate rânduri, că drumurile sunt distruse de firmele de transport care nu respectă tonajul.

Măsura vizează camioanele cu o greutate de peste 20 de tone.

“Am luat această hotărâre pentru a proteja drumurile judeţene, mai ales că ne confruntăm şi cu problema supratonajului, practicată de unele firme. În ultimii cinci ani s-au asfaltat sau sunt în curs de asfaltare peste 450 de kilometri de drumuri judeţene (în Arad – n. red), iar până în 2024 vom ajunge la 700 de kilometri. Este o investiţie fără precedent în România şi ar fi păcat ca aceste drumuri să fie distruse din cauza faptului că nu se respectă legislaţia”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreşedinte al CJ Arad.

Instituţia va publica online drumurile publice pe care se vor aplica restricţii şi perioadele în care acestea vor fi valabile.

Restricţiile de circulaţie instituite nu se vor aplica transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturilor în caz de fenomene naturale care afectează căile de comunicaţii şi telecomunicaţii, zonele locuite şi obiectivele de interes naţional, transporturilor funerare, transporturilor de echipamente de prim-ajutor şi ajutoare umanitare în cazul unor calamităţi sau dezastre naturale, transporturilor poştale, transporturilor pentru distribuirea de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată, transporturilor cu vehicule destinate prin construcţie tractării vehiculelor avariate şi transporturilor cu vehicule specializate destinate salubrizării.