Confidenţialitate

Arad: Cei doi polițiști care au participat la jaful de 300.000 de euro de la Pâncota, condamnați pentru tâlhărie | AUDIO

Cei doi polițiști din județul Arad, care au participat la un jaf de 300.000 de euro, au primit pedepse cu închisoarea mai mari, miercuri, când instanța a emis sentința definitivă după declararea apelului. Conform procedurii, instanţa va informa Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, care apoi le va desface contractul de muncă.

Curtea de Apel Timișoara l-a condamnat pe polițistul Marius-Petru Covaci la cinci ani închisoare în regim de detenție, în condițiile în care, în primă instanță, Judecătoria Arad îl condamnase, pe data de 28 ianuarie, la doi ani şi trei luni de închisoare.

Colegul său, poliţistul Denis-Alexandru-Nicolae Ţicală, a fost condamnat la trei ani închisoare în regim de detenţie, după ce în sentinţa iniţială primise doi ani de închisoare. Polițiștii au fost condamnați pentru complicitate la tâlhărie calificată.

În acest dosar au mai fost condamnaţi Flavius Florin Vesa la cinci ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, faţă de trei ani în prima sentinţă, şi Dragoş Toadere la trei ani de închisoare pentru complicitate la tâlhărie calificată, faţă de doi ani de închisoare în prima sentinţă. Instanţa a mai decis ca una dintre cele două părţi vătămate să primească de la cei patru condamnaţi suma de 160.000 de euro, reprezentând prejudiciul material.

Soluţia Curţii de Apel Timişoara este definitivă.

Furtul celor 300.000 de euro dintr-un seif din orașul Pâncota a avut loc cursul lunii noiembrie 2020, când 2 bărbați au intrat într-o casă peste o femeie în vârstă de 87 de ani.

Tâlhăria a fost comisă în orașul Pâncota, chiar localitatea pe care cei 2 polițiști trebuiau să o apere.

Ancheta a scos la iveală că primul polițist reținut în acest dosar ar fi asigurat ieșirea din clădire a celor 2 bărbați care au intrat în casa în care se aflau banii, iar cel de-al 2lea polițist i-ar fi ajutat prin alte metode la comiterea faptei.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Percheziții în două județe, la mai mulți români bănuiți că administrau pagini web de unde se comandau asasinate la distanță | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.