Arad: Barbat decedat din cauza virusului AH1N1 (AUDIO)

Un bărbat care avea virusul pandemic AH1N1 a murit la Arad, iar altul este în stare gravă din aceeaşi cauză. În ambele cazuri complicaţiile au apărut pe fondul unor afecţiuni preexistente, între care obezitatea morbidă.

În primul caz, bărbatul de 42 de ani a ajuns la Spitalul judeţean Arad, cu afecţiuni pulmonare cauzate de virusul AH1N1, acesta decedând în urmă cu 2 săptămâni. Pacientul avea obezitate morbidă, peste 150 de kilograme, şi, în pofida vârstei, organele sale au cedat. El fusese transferat la Timişoara.

Al doilea caz a fost înregistrat la începutul săptămânii, iar pacientul, un bărbat de 38 de ani, este în stare critică. Şi acesta are obezitate morbidă şi afecţiuni renale preexistente, astfel că virusul a cauzat complicaţii, iar organele vitale sunt afectate grav. Pacientul are insuficienţă respiratorie, este intubat la Terapie Intensivă, iar prognosticul medicilior este rezervat, starea pacientului fiind deosebit de gravă. În ambele cazuri, institutul Cantacuzino a confirmat virusul pandemic AH1N1.

Membrii familiilor celor doi bărbaţi au fost testaţi şi în cazul lor nu a fost confirmată îmbolnăvirea. Conform medicilor arădeni, în ambele cazuri complicaţiile au fost cauzate pe fondul bolilor preexistente şi a obezităţii morbide, motiv pentru care recomandă în continuare vaccinarea persoanelor vulnerabile, mai ales a celor cu boli cronice.