Confidenţialitate

Aproximativ două tone de muşchi ţigănesc şi urechi de porc, depistate cu bacteria Listeria. Au fost retrase de la vânzare din 10 județe | AUDIO

În jur de două tone de muşchi ţigănesc şi urechi de porc – depistate cu bacteria Listeria – au fost retrase de la vânzare din 10 județe și din mai multe țări din Uniunea Europeană, inclusiv din Italia, Spania și  Marea Britanie.

Mușchiul țigănesc și urechile de porc, sub forma unor snaksuri, retrase acum de la vânzare, sunt produse şi distribuite de societatea Marcel SRL în mai multe ţări din spaţiul comunitar, dar şi în 10 judeţe de la noi.

Aproximativ două tone au ajuns în afara ţării, respectiv în Marea Britanie, Belgia, Germania, Italia, Spania şi Irlanda.

Fabrica a fost verificată și temporar închisă. Nu va fi repornită până când nu vor fi rezultate negative la următoarele 10 probe, anunță Autoritatea Sanitar-Veterinară.

Se recomandă persoanelor care deţin aceste produse să nu le consume, să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazine și să recupereze banii.

Cei care au apucat să le consume şi care au febră simplă sau însoţită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome.

Listeria monocyto-genes este una dintre cele mai periculoase bacteria. Aceasta provoacă listerioza. Poate infecta creierul, membranele maduvei spinarii și fluxul sanguin al gazdei prin ingerarea alimentelor contaminate, cum ar fi laptele nepasteurizat sau alimente crude.

Autor: Iorgu Ianuși

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Vâlcea: Mai multe cadre medicale, bănuite că au eliberat certificate verzi false și au simulat vaccinarea unor persoane | AUDIO