Confidenţialitate


Aproximativ 40% din mâncare se aruncă


Aproximativ 40% din mâncare se aruncă

Aproximativ 40% din alimentele produse în întreaga lume rămân neconsumate. Este o cantitate dublă faţă de estimările făcute anterior – arată un raport realizat de World Wildlife Fund.

Este vorba de aproximativ 2, 5 miliarde de tone de alimente care rămân neconsumate la nivel mondial.

Cele mai mari pierderi sunt sunt direct la nivelul fermelor, dar şi la magazine şi, nu în ultimul rând , la consumatori.

Risipa alimentară este aproape dublă faţă de estimarea specialiştilor, pentru că fermele din ţările bogate sunt responsabile de o risipă mai mare de alimente decât se credea iniţial.

Risipa alimentară este, printre altele, responsabilă pentru 10% din emisiile globale de gaze cu efect de seră.

Însă, doar 11 din cele 192 de planuri naţionale climatice, convenite în cadrul acordului de la Paris, menţionează pierderile şi risipa de alimente.

Majoritatea acestor planuri aparţin unor state africane care au decis să abordeze problema pierderilor de alimente de după recoltare.


Ultimele stiri
Hunedoara: Descoperire nouă la Castelul Corvinilor. Au fost găsite două documente vechi de peste 150 de ani, depuse…

„Sirenele libertății” vor răsuna sâmbătă la Timişoara, un gest simbolic care marchează ziua declarării primului oraş liber de…

Ciprian Ciucu, după ce a depus jurământul pentru funcția de primar general al Capitalei: „Va urma o perioadă…

Vladimir Putin a acuzat Ucraina de începerea războiului în 2022 și a prezentat o hartă a Rusiei care…

Mai multe cadre MAI au donat sânge în cadrul unui eveniment-spectacol, la care au luat parte și copii:…

Secția de ATI pentru nou-născuți a spitalului „Marie Curie” din București se extinde. Mai e nevoie de jumătate…

România în Direct. Care este gustul Crăciunului tău?

Impozitele auto cresc de la 1 ianuarie, în funcție de norma de poluare și capacitatea cilindrică. Lia Olguța…

Carburanții se scumpesc din 1 ianuarie. Cât vor plăti șoferii la pompă pentru benzină și motorină | AUDIO

STUDIU: Românii consumă tot mai puține băuturi nealcoolice din cauza creșterii prețurilor și a taxei pe zahăr. Cea…