Aproape un miliard de copii sunt abuzați zilnic în lume

Participanții la prima conferință organizată în București de Societatea Internațională pentru Prevenirea Abuzului și Neglijării Copilului atrag atenția asupra statisticilor îngrijorătoare.

Violența și abuzul sunt probleme ale întregii lumi, subliniază specialiștii din domeniu. În Uniunea Europeană, 134 din 1000 de fete sunt agresate sexual, iar 229 din 1000 de minori sunt supuși abuzurilor fizice. UNICEF atrage atenția că acest tip de comportament care lasă urme psiohologice pentru tot restul vieții, nu se limitează doar la individ, ci implică și cheltuieli materiale, la nivel global, șapte trilioane de dolari.
În plus, potrivit statisticilor, zilnic, în lume sunt căsătorite 39.000 de fete, iar soţii lor, de regulă, sunt bărbaţi mult mai în vârstă decât ele. În ţările în curs de dezvoltare, una din trei fete se mărită înainte de a împlini 18 ani, iar una din nouă – înainte de vârsta de 15 ani.

Experții reuniți la București spun că măsuri pentru reducerea și prevenirea violenței îndreptate împotriva copiilor sunt trasate pentru anul 2020. Este nevoie ca părinții și membrii comunităților să fie educați, abuzurile să fie aspru pedepsite, nivelul de trai să se îmbunătățească, iar fetele și tinerele să aibă acces la educație.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS