Confidenţialitate

Aproape 7.800 de elevi din București cer să continue școala online, de miercuri

Aproape 7.800 de elevi din București au cerut să facă în continuare cursuri online și după ce se vor relua orele cu prezență fizică, în bănci.  Prefectul Capitalei a precizat că aceste cereri sunt din motive medicale.

Din motive de infrastructură, de miercuri, când în București ar putea fi redeschise școlile în totalitate, 5 unități de învățământ unde învață 2.922 de elevi vor continua cursurile online.

Peste 157.000 de elevi din Capitală participă acum la cursuri în clase, iar peste 115.500 de elevi învață online. Sunt confirmați cu Covid 43 de elevi, iar cursurile în 31 clase sunt suspendate. De asemenea, sunt confirmați cu boala 20 de angajați din școli, arată datele furnizate de prefectul Capitalei.

Rata de infectare în București a scăzut la 0,94 la mie.

Se așteaptă că azi să fie modificat ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind localitățile unde școala începe complet în format fizic, în baza incidenței COVID sub 1 la mie.

După  publicarea ordinului în Monitorul Oficial, DSP și ISMB trebuie să îl aprobe, iar prefectul Capitalei să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență București, pentru a emite decizia privind întoarcerea la școală a tuturor elevilor. Această ședință ar putea avea loc marți, ceea ce înseamnă că de miercuri toți elevii bucureșteni ar putea reveni în bănci.

  • Adriana Sârbu