Confidenţialitate

Aproape 500 de elevi și angajați din învățământ, infectați cu SARS-CoV-2 în ultima săptămână

Ministerul Educaţiei a anunţat că, în perioada 15-22 martie, au fost confirmate 211 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor şi preşcolarilor, alături de 279 contaminări printre angajaţi din învăţământ.

“Se constată o uşoară creştere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor şi un trend descrescător al cazurilor în rândul personalului”, comparativ cu săptămâna anterioară, potrivit unui comunicat.

Ministrul Educației susţine că îi “place să creadă” că scăderea este consecinţa ratei ridicate de vaccinare în rândul dascălilor.

“La nivelul săptămânii trecute, deja mult peste 50% din numărul cadrelor didactice s-au vaccinat. Îmi place să cred că aceasta este cauza pentru care numărul de infectări în rândul cadrelor didactice a scăzut de la 40 de cazuri pe zi săptămâna anterioară la 35 de cazuri pe zi săptămâna trecută. În rândul elevilor pot să spun că avem o uşoară creştere, de la 22 de cazuri pe zi la 26 de cazuri pe zi”, a explicat Sorin Cîmpean, luni seară, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.

Potrivit lui, peste 40% din personalul din învăţământ s-a imunizat prin vaccinare faţă de infecţia cu SARS-CoV-2.

“Eu cred că numărul, în valoare absolută, al angajaţilor din învăţământ, este cel mai mare dintre categoriile de lucrători esenţiali. Dacă mergem în acest ritm, cred că spre lunile de vară vom avea practic 75-80% din angajaţii din învăţământ vaccinaţi. Există disponibilitate foarte mare”, a adăugat ministrul.