Confidenţialitate

Aproape 50 de studenți ai Facultății de Drept riscă exmatricularea, după suspiciunile că au fraudat examene online | AUDIO

47 de studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității din București ar fi rezolvat în comun chiar în timpul testării, pe WhatsApp, subiectele de la mai multe examene din această sesiune.

Decanul Răzvan Dincă a sesizat consiliul facultății, care ar putea transmite rectorului Universității din București propunerea de exmatriculare a acestora.

Acesta a explicat la Europa FM că a primit de la colegii celor care ar fi copiat materiale distribuite pe WhatsApp, pe care le-a confruntat cu datele platformei electronice pe care s-au susținut examenele:

Nu este vorba de un singur examen. Este vorba de un mod de a proceda. Acești studenți discutau între ei și despre metode de copiere. Avem și un filmuleț în care ni se explica una dintre metode. Grupul acesta a comunicat la mai multe examene, nu la unul. Se poate identifica în legătură cu fiecare student dacă a intervenit la unul sau mai multe examene, dar mulți dintre ei au intervenit la mai multe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă studenții vor fi intr-adevăr exmatriculați, ei nu vor mai putea participa timp de 3 ani la un examn de admitere a facultății de Drept București, mai spune decanul Răzvan Dincă:

Sunt mâhnit să constat că un număr mare dintre cei care vor să se inițieze în Drept, care vor să devină magistrați, judecători, făuritori ai justiției, pășesc pe acest drum, încercând să fraudeze regulile de examen și, implicit, de recunoaștere a dreptului academic. Ca instituție, suntem datori să apărăm valorile dreptății, corectitudinii, eticii academice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Edupedu.ro a publicat în exclusivitate în această dimineață că studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității din București au fost propuși pentru exmatriculare pe motiv de fraudare a mai multor examene.

Foto: Unsplash/Avel Chuklanov