Confidenţialitate

Aproape 40 de noi cazuri de rujeolă confirmate în ultima săptămână

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la aproape 8.500 de cazuri din septembrie anul trecut până acum.

32 de persoane au murit din cauza rujeolei.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat recent că rata de refuz a vaccinării în ultima lună este de 12%.

Legea care-i obligă obligă pe părinți să-și imunizeze copiii va fi trimisă Parlamentului spre adoptare.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, susţine că este deschis ”oricăror dezbateri publice” privind proiectul Legii vaccinării, aflat în dezbatere în Parlament, atât timp cât acestea ”se poartă cu onestitate, bun simţ şi decenţă”, adăugând că ”orice proiect de lege este perfectibil”. El spune însă că acest proiect ”este munca unor specialişti care lucrează zi de zi în domeniul vaccinării şi care s-au confruntat cu toate defectele cadrului actual”.

“Pentru România, miza legii vaccinării este imensă. Asigurarea unui viitor sănătos pentru patru milioane de copii este în mâinile noastre. Parlamentul, cea mai înaltă instituţiei a democraţiei, va decide asupra conţinutului final al acestei legi. Însă, dincolo de dezbaterile din Parlament, este important ca întreaga opinie publică să fie informată şi să înţeleagă semnificaţia reală a legii şi modificările profunde pe care ea le aduce”, afirmă Florian Bodog, citat într-un comunicat de presă transmis vineri de Ministerul Sănătăţii.

Ministrul susţine că sunt peste 95.000 de acte normative, dar că nu există o lege care să se ocupe de protejarea sănătăţii copiilor şi a populaţiei.