Confidenţialitate

Aproape 200 de persoane la mitingul pro-Roșia Montană din Piața Victoriei

ACTUALIZARE 21:00: La ora 21, în jur de 200 de persoane protestează în Piața Victoriei pentru Roșia Montană.

Aproximativ 100 de persoane se  adunaseră în Piața Victoriei, din București, la ora anunțată pentru mitingul pro-Roșia Montană.

Protestul este unul pașnic, iar oamenii scandează mesaje anti-guvernamentale și unele care fa trimitere la campaniile “Salvaţi Roşia Montană”.  Un grup de participanți a adus o papușă sub formă de libelulă cu capul premierului Mihai Tudose.

Participanții contestă intenția Guvernului de a retrage de la UNESCO dosarul prin care localitatea din Apuseni ar putea fi inclusă în patrimoniul universal.

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat că nu crede că statul român va pierde în procesul cu Gabriel Resources, care cere despăgubiri de 4,4 miliarde dolari pentru nedemararea proiectului exploatării aurifere de la Roşia Montană.

Acesta a acuzat Guvernul Cioloş că în ultimele zile de mandat a înaintat actele necesare către UNESCO pentru a declara toată zona arie protejată natural, motiv pentru care nu se vor mai putea face exploatări de zăcâminte acolo în cazul în care UNESCO va finaliza procedura de declarare ca arie protejată natural.

Susţinătorii zonei subliniază că nu vor renunţa la a proteja Roşia Montană.