Confidenţialitate

Aproape 2.300 de joburi, disponibile prin reţeaua EURES

Prin intermediul reţelei EURES, românii au la dispoziţie 2.269 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European.

Cele mai multe joburi fiind oferite de angajatorii din peninsula iberică, potrivit Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă.

Spania caută 800 muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur, în timp ce Portugalia oferă 400 locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi în agricultură.

Danemarca are nevoie de 400 locuri de culegători de mazăre.

Marea Britanie oferă 180 locuri de muncă, din care 60 îngrijitori persoane/infirmieri, 60 asistenţi medicali, 40 îngrijitori persoane, 20 asistenţi medicali generalişti.

În Germania, românii pot aplica pentru 50 de posturi de asistenţi medicali generalişti, 20 operatori maşini şi centrale, 12 bucătari, 11 ospătari, 10 agenţi de securitate, 10 agenţi de pază, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, cinci asistenţi manager, 5 electricieni industriali, 4 operatori maşini şi instalaţii optice, 3 electromecanici, 3 lucrători în producţie, 2 tehnicieni sistem de securitate (alarmă şi supraveghere), doi mecatronişti, 2 electricieni şi un muncitor necalificat în domeniul prelucrării metalelor, un mecanic (maşini prelucrare cauciuc şi mase plastice), un optician, un operator CNC (strungar/frezor), un asamblor – montator (lucrător în producţie), un tehnician fizică de laborator, un mecanic auto (camioane), un visual designer, un bucătar, un electronist, un vopsitor industrial, un brutar, un mecanic industrial.

Cehia necesită 162 de muncitori, respectiv 50 lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 operatori, 50 şoferi transport marfă-internaţional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, 1 analist IT service desk, 1 analist suport software.

Suedia caută 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto, 10 tinichigii auto, 10 dezvoltatori software, şase ingineri testare software, cinci dezvoltatori software sisteme integrate, cinci arhitecţi sisteme software, doi specialişti reţea transmisie Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP), un dezvoltator JavaScript/Node.JS, un programator (securitatea reţelelor), un arhitect software şi un dezvoltator Web Front-End.

Polonia are disponibile pentru români 25 locuri de muncă, dintree care 20 consultanţi de călătorie, trei lăcătuşi/sudori, un dezvoltator internet şi un PHP developer (programator aplicaţie).

În Ungaria sunt disponibile 6 posturi de mecanici agricoli.

Norvegia caută un doctorand în departamentul biomedical, un lucrător în târg, o lucrătoare în târg, iar Irlanda dispune numai de un loc de muncă de tehnician.