Apple Music anunță că îi va plăti pe artiști și în primele 3 luni de streaming gratuit după o scrisoare deschisă a lui Taylor Swift

Apple Music și-a schimbat politica de plată a artiștilor la o zi după ce Taylor Swift a afirmat, într-o scrisoare publică adresată companiei, că refuză să îi permită acesteia să emită albumul său cel mai recent, 1989.

Într-o scrisoare deschisă către Apple publicată duminică pe contul ei Tumblr, Taylor Swift, în vârstă de 25 de ani, a anunțat că nu e de acord să își ofere albumul din cauza perioadei de trei luni gratuite oferită abonaților, scrie BBC.

“Sunt convinsă că știți că Apple Music va oferi gratis o perioadă de probă de 3 luni oricui se abonează la serviciu. Nu sunt sigură că știți că Apple Music nu va plăti scriitorii, producătorii sau artiștii pentru acele trei luni. Consider că e șocant, dezamăgitor și în contrast total cu această companie (…)”

“Trei luni înseamnă mult timp în care sa nu fii plătit și e nedrept să ceri oricui să lucreze pentru nimic. Noi nu vă cerem iPhone-uri gratuite. Vă rog să nu ne cereți să vă oferim muzica noastră fără nicio compensație”, a mai scris Taylor Swift.

Scrisoarea artistei nu a rămas fără rezultat. În scurt timp vicepreședintele departamentului de Software și Servicii de Internet din cadrul Apple, Eddy Cue, i-a răspuns lui Taylor Swift pe Twitter: “Vă auzim, Taylor Swift și artiști indie. Cu drag, Apple”, după care a anunțat și că Apple Music îi va plăti pe artiști pentru albumele difuzate, chiar și în perioada gratis de probă.

Eddy Cue a spus că nu știe dacă Taylor Swift își va face acum albumul disponibil pe Apple Music, dar a lăudat-o pentru că a luat atitudine. “Când m-am trezit în această dimineață și am văzut scrisoarea pe care o scrisese Taylor, a întărit senzația că trebuie să facem o schimbare”, a declarat el pentru Associated Press.

 

Apple Music se lansează pe 30 iunie în Statele Unite și va costa 9,99 de dolari pe lună pentru o singură persoană și 14,99 dolari pentru familii.

 

“Sunt fericită și ușurată. Vă mulțumesc pentru cuvintele de sprijin. Ne-au ascultat”, a scris Taylor Swift după ce a aflat decizia Apple Music.