Confidenţialitate

Apple a lansat un nou model de iPod

Gigantul tehnologic Apple nu a abandonat piaţa dispozitivelor media portabile, în pofida succesului de care se bucură telefoanele mobile inteligente, şi a lansat, marţi, un nou model iPod, cu un procesor mai puternic şi o capacitate de stocare mărită, primul după o pauză de patru ani, relatează Agerpres, care citează AFP şi DPA.

Modelul iPod touch actualizat este dotat cu procesorul A10 Fusion de la Apple, oferind o viteză grafică de trei ori mai mare, anunță compania americană.

Procesorul A10, utilizat la modelul iPhone 7, este mai puţin potent în comparaţie cu cele din cele mai recente modele iPhone.

Noul model iPod dispune de acelaşi afişaj ca în cazul versiuni de generaţia a şasea, lansat în iulie 2015.

“Facem ca cel mai accesibil dispozitiv iOS să fie chiar mai bun, cu o viteză de două ori mai rapidă decât înainte, cu FaceTime de grup şi realitate augmentată, la un preţ începând de la doar 199 de dolari”, a declarat Greg Joswiak, vicepreşedinte Apple pentru divizia de Marketing de Produs

Preţurile propuse de Apple pentru versiunile sale iPod sunt de 199 de dolari pentru modelul de 32 de gigabiţi, 299 de dolari pentru cel de 128 de gigabiţi şi 399 de dolari pentru cel de 256 gigabiţi.

Apple a introdus iPod în 2001, iPhone în 2007 şi iPad în 2010.