Apple a lansat iPhone X, pe lângă iPhone 8 și iPhone 8 Plus

iPhone X are 100% din sticlă atât fața cât și spatele, nu are un buton ”Home” şi vine cu un display fără margini. Ecranul este unul de tip Super Retina, ”cel mai bun creat de Apple până acum, pe tehnologie OLED”.

În lipsa butonului principal, deblocarea şi revenirea în ecranul principal se vor face cu ajutorul unui ”swipe” în sus.

Securitatea va fi asigurată de recunoaşterea facială, noul Face ID, care va funcţiona cu ajutorul unei camere în infraroşu care va realiza o ”hartă” a feţei tale.

În plus, pe noul iPhone X există Animoji-uri, emoji-uri animate pe care le creează chiar utilizatorul, cu ajutorul tehnologiei de recunoaştere facială.

Încărcarea telefonului se face wireless.

Folosind pentru prima dată un ecran electroluminescent organic, iPhone X este echipat cu un ecran OLED de 5,8 inci, și dispune de tehnologii revoluționare, inclusiv încărcare wireless, recunoaștere facială pentru a debloca telefonul, în timp ce butonul home este eliminat.

Tot marți seară au fost anunțate și noile modele iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, realizate din sticlă, dar asemănătoare la design cu iPhone 7 şi iPhone 7 Plus.

Noile modele iPhone 8 şi iPhone 8 Plus

Noile iPhone 8 şi iPhone 8 Plus vor avea Retina Display dar şi noul procesor hexa-core A11 Bionic, prezentat drept ”cel mai puternic folosit vreodată pentru un telefon”.

Camera iPhone 8 va fi de 12 megapixeli, în timp ce pe iPhone 8 Plus va fi o cameră duală, tot de 12 megapixeli. La fel ca iPhone X , și cele două modele iPhone 8 vor putea fi încărcate wireless.

iPhone 8 şi iPhone 8 Plus vor fi comercializate în trei variante de memorie – 64 GB, 128 GB şi 256 GB. Prețul de pornire, anunțat în timpul lansării Apple de marți seara, este de 700 de dolari.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS