Confidenţialitate

“Apollo: Back to the Moon”, documentarul care marchează cea de-a cincizecea aniversare de la prima aterizare a omului pe Lună

La cea de-a cincizecea aniversare de la prima aterizare a omului pe Lună, National Geographic și RMC Découverte lansează seria de documentare “Apollo: Missions to the Moon”, care își propune să reexamineze aventura misiunii Apollo 11 și să prezinte publicului bărbații și femeile care au luat parte la misiune sau au contribuit la realizarea ei.

Duminică, 14 iulie, ora 21:00 pe National Geographic Romania puteți urmări documentarul “ Apollo: Înapoi pe Lună”.

Un efort documentat cu peste 1300 de ore de filmări și peste 10.000 de fotografii de arhivă. Oficiali National Geographic susțin că mare parte din informația pe care o prezintă în documentar este extrem de rară și greu accesibilă până recent.

Documentarul include o serie de premiere printre care colajul dintre înregistrările NASA din cutia neagră a misiunii și sincronizarea audio a 30 de înregistrări din camera de control, spun reprezentații National Geographic.

În documentarul realizat de Tom Jennings, câștigător al premiilor Emmy și Peabody, rolul lui Neil Armstrong, astronaut american, pilot de încercare și pilot naval este jucat de actorul român Alin Calbău (FOTO).

“A fost o onoare pentru mine să calc pe urmele primului om care a pășit pe Lună. Întreaga experiență de la filmare a fost una inedită. M-a dus înapoi în timp și m-a ajutat să fiu, cel puțin pentru câteva zile, cel mai admirat astronaut din istoria spațială. Mi-am trăit practic visul din copilărie. Am ajuns astronaut când m-am făcut mare”, spune Alin Calbău.

Alin Calbău a urmat cursurile Ivanei Chubbuck la Hollywood. A jucat în numeroase reclame pentru România, Elveția, Marea Britanie și SUA și a avut un rol important în producția Americano – Română în Dragon Heart 4.