Aplicaţia franceză StopCovid, disponibilă de marţi

Guvernul francez a anunțat, duminică, că aplicaţia mobilă StopCovid, creată să urmărească răspândirea noului coronavirus, ar urma să fie disponibilă începând de marţi, la orele prânzului.

Se fac ultimele teste și demersuri pentru înregistratea acesteia în magazinele Apple şi Google, relatează France Presse.

Aplicaţie are ca scop să permită fiecărui utilizator care află că este contaminat să-i avertiazeze pe cei cu care s-a întâlnit în precedentele două săptămâni, pentru ca aceştia să ia măsuri de precauţie.

”Avem nevoie ca un număr maximum de oameni să o aibă” şi ”ceea ce vizăm mai întâi sunt persoanele care locuiesc la oraş, pentru că ele sunt cele care fac virusul să circule”, a declarat secretarul de stat Numeric Cédric O.

Oficialul a refuzat să precizeze vreun obiectiv în privinţa descărcării, în contextu în care aplicaţia provoacă rezerve, mai ales în privinţa respectării libertăţilor.

Numeric Cédric O susține că StopCovid va fi ”aproape un nou gest barieră”, la fel ca spălarea mâinilor sau strănutatul în cot, şi a îndemnat comunităţile să promoveze aplicaţia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS