Confidenţialitate

Apel umanitar pentru Nepal lansat de Crucea Roşie Română

Crucea Roșie Română a lansat, astăzi, un apel umanitar de urgență pentru sinistraţii din Nepal.

Sumele colectate vor ajunge în conturile Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, care desfăşoară deja misiuni în ţara devastată de cutremur.

“Crucea Roșie Română se alătură eforturilor Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie și lansează <<Apelul pentru Nepal>>. Campania constă în colectarea de fonduri online și direct, în conturile deschise special pentru acest apel. Sumele colectate vor fi direcționate spre a fi utilizate de către Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie pentru susținerea ajutorului de primă necesitate și se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile și a facilităților sanitare, precum și oferirea de hrană, asistență medicală și suport psihologic populației afectate”, potrivit unui comunicat.

Pentru donații online se poate accesa site-ul crucearosie.ro.

Conturile speciale în care pot fi depuse contribuțiile în bani sunt deschise la BRD, Agenția Piața Romană: RO14BRDE410SV34436474100 (în lei) și RO02BRDE410SV34436714100 (în euro).

Potrivit celui mai recent bilanţ, cutremurul de 7,8 grade a ucis pentru 5.000 de persoane, în memoria cărora au fost decretate 3 zile de doliu naţional. Dezastrul a rănit, de asemenea, peste 10.000 de oameni.

Seismul a declanșat avalanșe în Himalaya. Între cei surprinşi pe munte se numără şi 4 alpinişti români, care au scăpat teferi.

Mişcarea telurică de sâmbăta trecută a fost urmată de peste 100 de replici.