Aparate noi de 70.000 de euro, nefolosite de un an la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu

De mai bine de un an, Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu ţine sub cheie aparatură medicală nouă, în valoare de 70.000 de euro.

Este vorba despre 3 aparate care se folosesc la neurologie, dar care sunt depozitate în Policlinica unităţii din cauză că spitalul nu deţine specialişti pentru a le utiliza.

Este vorba despre un ecograf Doppler vascular cu sondă cerebrală în valoare de 140.000 de lei, un electroencefalograf de 80.000 de lei şi un electromielograf muscular în valoare de 74.000 de lei.

În total, cele trei valorează aproape 70.000 de euro şi au fost achiziţionate în baza unui proiect cu fonduri europene.

Directorul Policlinicii, Vasile Stănculete, susţine că aparatele se află depozitate într-un cabinet care este închis, întrucât ele nu pot fi folosite.

În primul rând, unitatea nu deţine specialişti care să lucreze pe ele pentru că, cei din conducerea spitalului au refuzat să trimită medicii la specializare.

În al doilea rând, două dintre aparate trebuie montate într-un spaţiu fonic, iar spitalul nu a găsit, deocamdată, o soluţie. Aşa că, de aproape un an, acestea stau depozitate sub cheie.

Deşi este mare nevoie de asemenea aparate în alte unităţi sanitare din judeţ, ele nu pot fi transferate, întrucât poiectul prevede clar ca 5 ani de zile să fie utilizate doar în policlinică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS