Confidenţialitate

Apa îmbuteliată se scumpește de la 1 octombrie din cauza facturilor mari la energie | AUDIO

Și apa îmbuteliată se va scumpi de la 1 octombrie ,anunță cei din industrie.

Creșterea de preț va fi de aproximativ 20 de procente. Unul din motive: facturile mai mari la energie.

Am aruncat o privire în mai multe magazine, iar în acest moment prețurile ar fi următoarele: în medie 3 lei pentru o sticlă de apă la doi litri și 5 lei pentru apa îmbuteliată la 5 litri.

De la 1 octombrie – prețurile vor crește cu aproape 20 de procente pentru apa îmbuteliată, spune la Europa Fm președintele Asociației Producătorilor din Industria Apei – George Ristea:

”Producătorul scumpește cu cel puțin 15-20 de bani la 2 litri, dar aici sunt mai multe segmente de piață, se comercializează apă și la 2 litri, 5 litri, 10 litri, un segment foarte important. Vorbim de apele minerale care au cunoscut, deja, o scumpire pe piață. O altă categorie importantă este apa de izvor, aici se aplică, la fel, o scumpire de cel puțin 20%.”

De unde această creștere – la fel ca în alte sectoare – totul pornește de la facturile mari la energia electrică.

”Toate scumpirile vin pe fondul creșterii energiei electrice, în principiu, dar și a materialelor de ambalat, care au crescut în ultima perioadă de vreo 35-40%, altele au avut și 70%, în medie, undeva la 50%.”

Cei din industrie cer intervenția autorităților privind creșterea accelerată a facturilor la energia electrică. Recent – ministrul Energie spunea că este în lucru o schemă de ajutor și pentru IMM-uri privind plata facturilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto/ Pixabay