Anul viitor vor începe filmările pentru documentarul Freddie Mercury

GK Films a anunţat, miercuri, în publicaţia deadline.com că au angajat un nou scenarist pentru realizarea filmului biografic Freddie Mercury.

Anthony McCarten, cel care a scris scenariul pentru filmul “The Theory of Everything” va face parte din acest proiect, iar Sony Pictures, împreună cu membrii formaţiei, probabil că va produce filmul.

Încă din 2010 au apărut zvonuri legate de un film biografic Freddie Mercury, atunci când actorul Sacha Baron Cohen a fost anunţat că îl va interpreta pe solistul Queen. Însă, în vara lui 2012 acesta a ieşit din proiect, iar în 2014 scenaristul iniţial al filmului, Peter Morgan, şi-a anunţat, de asemenea, retragerea.

După plecarea lui Sacha Baron Cohen, rolul lui Freddie Mercury i-a fost propus lui Ben Whishaw, actorul din Spectre.

 

Freddie Mercury a fost un muzician, compozitor şi textier, născut în Zanzibar, Tanzania, sub numele de Farrokh Bulsara, foarte apreciat pentru calitățile vocale remarcabile de tenor, dar şi pentru prestaţiile live.

Este cunoscut mai ales ca solist al trupei Queen care, de-a lungul timpului, a lansat 18 albume numărul 1, 18 single-uri numărul 1 şi 10 DVD-uri numărul 1.